Blog

Smernice pri izvajanju meditacije dveh src

Meditacijo dveh src lažje in bolj učinkovito doživljamo, ko nam učitelj oz. mentor poda napotke, smernice in svoje izkušnje. Ko vemo na kaj moramo biti pozorni, kakšne izkušnje lahko prikličemo in podoživimo in kaj lahko dobimo in pričakujemo, dobimo dodatno motivacijo, da se spravimo v pogon.

V življenju vse stvari potrebujejo čas, da dozorijo. Ko sadimo, redno negujemo, gnojimo in zalivamo semena, ki smo jih posadili, jim omogočimo pospešeno rast in razvoj. Tako delujejo naravni zakoni. Enako velja tudi pri meditaciji dveh src. Bolj pogosto, ko jo izvajamo hitreje in lažje se vživimo in prijetne izkušnje.

Besede so plod miselnih semen, ki v nas sprožajo energijske reakcije v obliki vibracij in prijetnih občutkov. Enako kot pri pravih semenih, ko jih negujemo in zalivamo. Vibracije, ki se sprožajo v našem telesu imajo terapevtske učinke in to je glavni cilj pri meditaciji dveh src. Več prijetnih vibracij ko doživimo, večji učinek meditacije izkusimo.

Meditacija dveh src je sestavljena s sistematično strukturo besed in besednih zvez, ki v sebi nosijo izjemno moč in globok pomen. Bolj ko jim posvetimo pozornost, se jim predamo in prepustimo, bolj jih lahko podoživimo, občutimo in iskusimo neverjetne učinke.

V nadaljevanju se bomo sprehodili skozi posamezne kadre meditacije dveh src in izpostavili nekaj smernic, iztočnic in izkušenj, ki jih lahko doživljate med meditacijo.

1. del
Vaje

Preproste vaje pred meditacijo dveh src so izjemnega pomena, saj so namenjene pripravi telesa na meditacijo. Z fizičnimi vajami sprostimo in razbremenimo sklepe, vezi in mišice – posledično pa sprostimo in aktiviramo vse večje in manjše energijske centre oz. čakre.

Po vajah je priporočljivo globoko pranično dihanje, saj s tem omogočimo energijskim centrom, da dodatno napolnijo fizično telo z življenjsko energijo.

Zdaj je telo pripravljeno na meditacijo.

2. del
Sklic

Jezik neprestano držimo na nebo in meditacijo začnemo tako, da naredimo sklic. V tem trenutku posvetimo pozornosti višjim silam in jih zaprosimo za pomoč, vodstvo in zaščito. Ob tem pozornost lahko usmerite na sredino naše kronske čakre. Ko se popolnoma umirimo, sprostimo in pozornost usmerimo na center kronske čakre lahko občutimo rahle in nežne občutke mravlinčenja, ki se počasi širi in narašča. To nam je lahko znak, da smo povezani.

3. del
Aktiviranje energijskih centrov

Po sklicu se spomnimo srečnega trenutka. Ob obujamo spomine pozornost preusmerimo na telo in notranje občutke, ki se preplavljajo in prežemajo telo znotraj nas. Bolj ko podoživljamo prijeten spomin, bolj lahko sprožimo te prijetne občutke sreče, radosti in veselja. Občutki so lahko kot ob prvi zaljubljenosti.

Ko naše telo zbudi hormone sreče, nas preplavijo prijetni občutki veselja in ob tem se nasmejimo in pozornost prenesemo na naše srce. Ob tem lahko občutimo kako valovanje vibracij celega telesa potuje in se kopiči v predelu našega srca. Pri srcu se smejimo in opazujemo, kako se v tem predelu nakopiči in pretaka topla energija ljubezni. Ob vsakem dihu lahko občutite kako se širi in veča.

Ti znaki se kažejo na fizičnem telesu, ko se energijski center srca – center ljubezni odpira. Srce je ključ od vrat do univerzalne ljubezni oz. višje zavesti.

Nato se vrnemo na začetek. V spomin si prikličemo še en prijeten trenutek. Podoživimo ga in v telesu ponovno sprožimo tiste prijetne občutke. Nato pozornost prenesemo na center naše krone.

Tukaj podoživimo podobne energijske učinke kot pred tem na predelu srca. Občutki, ko nam možgane in celo glavo prevzamejo prijetne in nežne energije so fantastični!

To so znaki, da smo aktivirali in odprli še drugi energijski center, center do univerzalne ljubezni in vrata do višje zavesti.

4. del
Blagoslov Zemlji

Ko telo energijsko napolnimo in aktiviramo glavna centra ljubezni si pred seboj kot hologram predstavljamo majhen planet Zemljo v obliki majhne žogice. Dopustimo, da energija neprekinjeno teče skozi dlani na majhno Zemljo pred nami in sledimo navodilom. Zemljo in vsa čuječa bitja blagoslovimo z ljubeznijo in se prepustimo da energija neprekinjeno teče skozi nas.

Bolj ko se ob tem predamo in vživimo, čistejšo vizualno predstavo si lahko ustvarimo in lažje občutimo kako energijski pretok teče skozi naše telo, v roke, dlani majhno zemljo pred nami.

Ob tem lahko z vsakim vdihom in izdihom občutimo in vodimo energijo božansko energijo.

5. del
Trenutek pozornosti

Po blagoslavljanju zemlje spustimo roki v naročje in si narišemo sijoč zvezdo ali plamen 5–10 centimetrov nad našo glavo – na sredini naše krone. Opazujemo jo kako žari in v mislih ponavljamo mantro OM. Ob tem smo mirni in pozornsot usmerimo na kronsko čakro oz. sijočo zvezdo. Ob poslušanju mantre lahko občutimo kako se kronska čakra širi in odpira. V tišini med dvema Omoma lahko občutimo kako se dotok energije in vibracije poveujejo…

Zakaj ne skandiramo mantre Om?

  1. Ko poslušamo – sprejemamo; ko skandiramo – oddajamo energijo.
  2. Ob skandiranju ne moremo pozornosti držati na sijočo zvezdo ali plamenček nad našo krono.
  3. Ob skandiranju jezik odklopimo in prekinemo energijski dotok.
  4. Ob skandiranju energijo oddajamo – cilj tega dela je, da energijo dovajamo.

6. del
Trenutek tišine

Po mantri Om sledi nekaj minutna tišina, ki se ji prepustimo in v tem času lahko vsakič doživimo različne izkušnje kot so: občutki gravitacije ali lebdenja, breztežnosti, lahkotnosti, ogromno svetlobe, praznina uma, popolna sprostitev, breztelesno stanje, izventelesne izkušnje, astralno potovanje, vizije, lucidni prebliski, nekontroliranje gibanje telesa, različne vibracije ali telesne reakcije, in še veliko več …

Bolj ko sprožimo energijske reakcije pred tem, lepše, prijetnejše in intenzivnejše izkušnje lahko doživimo v času tišine.

7. del
Sprostitev presežka energije

Po nekajminutni tišini nas mojste pokliče, da se vrnemo nazaj v telo. Ponovno se zavedamo telesa tukaj in zdaj in presežek energijo, ki se je tekom meditacije nabirala v naši avri ponovno delimo z Zemljo. Sprva blagoslovimo Zemljo in vsa čuječa bitja, nato pa lahko to energijo izkoristimo za blagoslov naše družine, prijateljev, naše delovno mesto, vizij, želja, ciljev in podobno… Ob tem je priporočljivo, da v sebi ohranjamo intenzivne občutke veselje, radosti, sreče in hvaležnosti.

Potem se osredotočimo na koren hrbtenice in stopala skozi katera si predstvaljamo energijske korenine, kako se spustijo in razvijejo v zemljo. Blagoslovimo zemljo pod nami in s tem razširimo presežek energije na mesto in okolico kjer meditiramo.

8. del
Zaključek

Meditacijo zaključimo z sklicem in zahvalo za vodenje, zaščito in blagoslove. Odpremo oči in se na široko v srcu nasmejimo. Ob tem lahko skozi celo telo občutimo prijetne energijske valove topline in občutke hvaležnosti.

Po meditaciji je priporočljiva samomasaža in vaje da se energija razporedi po telesu in preostanek sprosti in razširi po prostoru. To je lahko tudi spodbuda, da meditacijo izvajate doma.

To je le nekaj smernic in napotkov, ki vam lahko popestrijo meditacijo! Izkoristite priložnost saj ob tej meditaciji vsaj za trenutek postanete brezpogojni prevodnik božanske energije in inštrument za razvijanje miru, razsvetljenja in harmonije.

S pomočjo meditacije dveh src imate izjemno priložnost, da poskrbite za redno energijsko higieno in razvijanje notranjega miru in sreče. Več o meditaciji si lahko preberete tukaj. Meditacija je na voljo tudi na spletnih trgovinah: I-Store ali Google Play