Kaj je Pranic Healing?

Pranic Healing je sestavljen iz dveh besed: Prana, ki pomeni življenjska (vitalna) energija in Healing, ki pomeni zdravljenje. Pranic healing je torej dopolnilna energijska terapija brez dotika, brez pripomočkov in brez zdravil, kjer se uporablja vitalno energijo iz okolja za lajšanje in zdravljenje širokega spektra psihičnih in fizičnih obremenitev. Pranic Healing je znanstveno podprt sistem celostnega zdravljenje, ki se močno razlikuje od drugih metod in oblik zdravljenja.
Z drugimi besedami, je preprosta in učinkovita metoda, ki temelji na osnovi “življenjske energije” ali “prane”, ki se jo lahko nauči vsak.

Nekaj uvodnih besed Master Hectorja in Deborah Quibell.

Pranic Healing (PH) – (External Medical Chi Kung) je zasnovano na zdravljenju celostne strukture človeškega telesa. Celostno fizično telo je pravzaprav sestavljeno iz dveh delov: vidno fizično telo ter nevidno energijsko oz. eterično telo. Vidno fizično telo je del človeškega telesa, ki ga vidimo, se ga lahko dotaknemo in ga prepoznamo. Eterično telo je nevidna svetlobna energija telesa, ki prežema fizično telo ter ga oskrbuje z življenjsko energijo. Jasnovidci to telo imenujejo eterično telo ali eterični dvojnik.

Pranic Healing je starodavna znanost in umetnost zdravljenja, kjer se uporablja Prana (Chi) ali “življenjska energija” za zdravljenje fizičnega telesa. Drugače povedano – z upravljanjem te življenjske energije osebe, se v telesu vzpostavi in pospeši proces zdravljenja.

Pranic Healing je bil razcepljen in znan tudi kot Qigong (Chi Kung or Chi zdravljenje), psihično zdravljenje, vitalno zdravljenje, terapevtski dotik, polaganje rok, magnetno zdravljenje, zdravljenje na podlagi vere in karizmatično zdravljenje.

Pranic Healing je nežna, enostavna in zelo učinkovita metoda energijskega zdravljenja brez dotika. Pranic Healing se uči in izvaja po svetu že v več kot 70 dražavah. Zasnovana je po principu, da ima vsako živo bitje sposobnost samoozdravitve. S pomočjo Pranic Healing tehnik se ta proces spodbudi in pospeši zdravljenje bolezni.

Prana ali Chi, je življenjska energija, ki skrbi za nemoten pretok energije v telesu ter ohranja telo živo in zdravo. V Grčiji se imenuje pneuma, v Polineziji mana, v Hebrejščini rua, kar pomeni “Dih življenja”. Pri Pranic Healingu se zdravilec ukvarja ter upravlja z nevidnim energijskim telesom – avro in energijskimi centri – čakrami. Avra prežema, obdaja in hrani fizično telo. Čakre pa črpajo ter usmerjajo to življenjsko energijo v celotno fizično telo (Vitalne organe, mišice, kosti, sklepe, itd…).

Stres, nezdrava in nepravilna prehrana, poškodbe, negativne izkušnje, ponavljajoče negativne misli, čustvene blokade in drugi vplivi vodijo do motenega energijskega pretoka. To sprva povzroči energijske motnje v avri in čakrah, nato pa se bolezen razvije na fizičnem telesu. Zaradi blokiranega energijskega pretoka se pojavijo bolezni ne le v fizičnem telesu ampak lahko blokirane energije povzročijo tudi psihične bolezni.
Pranic Healing je po več letnih študijah in raziskavah s pomočjo jasnovidcev in zdravnikov razvil Filipinski mojster Choa Kok Sui. Zasnovana in preverjena metoda temelji na eteričnem delu telesa – avri in čakrah, kjer jih zdravilec čisti in napaja s svežo energijo oz prano.

Pranic Healing ni nadomestilo tradicionalne zahodne medicine temveč kot njeno dopolnilo.

Ko občutite energijo in skozi prakso razvijete svoje sposobnosti imate življenje in usodo v svojih rokah. Z razumevanjem in tehnikami lahko izboljšate svoje življenje na vseh področjih.
Razširite svoja obzorja z uporabo širokega znanja Pranic Healing tehnik in privlačite harmonijo, mir in bogastvo v svoje življenje in vaš dom ter izboljšajte svoje zdravje, medsebojne odnose, vaše delo in življenje na vseh področjih.

Pranic Healing se priporoča:

  • ljuem, ki se zanimajo za holistično medicino in zdravljenje,
  • ljudem, ki želijo razumeti zdravje in zdravljenje iz energetskega vidika,
  • terapevtom, praktikantom in zdravstvenim delavcem, ki želijo razširiti in nadgraditi znanje o čakrah, energijski anatomiji telesa in subtilni enerigji,
  • ljudem, ki se zanimajo za osebno preobrazbo in meditacijo,
  • javnim osebnostim in osebam, ki so veliko obkroženi z ljudmi, ker je Pranic Healing odlična tehnika za obvladovanje stresa, svojih mislih in čustev,
  • ljudem, ki so na duhovni poti. Duhovnost in materializem sta par peruti. Potrebujemo obe za varno letenje.
  • ljudem, ki želijo razvijati harmonijo in dobro karmo doma, v službi in poslovnih področjih,
  • ljudem, ki so resni glede svojega osebnega in duhovnega razvoja ter doseganja višje stopnje zavesti in duhovnosti,
  • ljudem, ki iščejo univerzalno resnico,
Skratka vsem študentom, zdravnikom, zdravnstvenim delavcem, zdravilcem, psihoterapevtom, politikom, osebnim svetovalcem, poslovnežem, vlagateljem, podjetnikom, arhitektom, umetnikom, prodajalcem, staršem in učiteljem, ki iščejo preprost način in sistem zdravega življenja.
Deli s prijatelji: