Kaj je Pranic Healing?

Pranic Healing (PH) - (External Medical Chi Kung) je zasnovano na zdravljenju celostne strukture človeškega telesa. Celostno fizično telo je pravzaprav sestavljeno iz dveh delov: vidno fizično telo ter nevidno energijsko oz. eterično telo. Vidno fizično telo je del človeškega telesa, ki ga vidimo, se ga lahko dotaknemo in ga prepoznamo. Eterično telo je nevidna svetlobna energija telesa, ki prežema fizično telo ter ga oskrbuje z življenjsko energijo. Jasnovidci to telo imenujejo eterično telo ali eterični dvojnik.

Pranic Healing je starodavna znanost in umetnost zdravljenja, kjer se uporablja Prana (Chi) ali “življenjska energija” za zdravljenje fizičnega telesa. Drugače povedano - z upravljanjem te življenjske energije osebe, se v telesu vzpostavi in pospeši proces zdravljenja.

Pranic Healing je bil razcepljen in znan tudi kot Qigong (Chi Kung or Chi zdravljenje), psihično zdravljenje, vitalno zdravljenje, terapevtski dotik, polaganje rok, magnetno zdravljenje, zdravljenje na podlagi vere in karizmatično zdravljenje.

Pranic Healing je nežna, enostavna in zelo učinkovita metoda energijskega zdravljenja brez dotika. Pranic Healing se uči in izvaja po svetu že v več kot 70 dražavah. Zasnovana je po principu, da ima vsako živo bitje sposobnost samoozdravitve. S pomočjo Pranic Healing tehnik se ta proces spodbudi in pospeši zdravljenje bolezni.

Prana ali Chi, je življenjska energija, ki skrbi za nemoten pretok energije v telesu ter ohranja telo živo in zdravo. V Grčiji se imenuje pneuma, v Polineziji mana, v Hebrejščini rua, kar pomeni "Dih življenja". Pri Pranic Healingu se zdravilec ukvarja ter upravlja z nevidnim energijskim telesom - avro in energijskimi centri - čakrami. Avra prežema, obdaja in hrani fizično telo. Čakre pa črpajo ter usmerjajo to življenjsko energijo v celotno fizično telo (Vitalne organe, mišice, kosti, sklepe, itd…).

Stres, nezdrava in nepravilna prehrana, poškodbe, negativne izkušnje, ponavljajoče negativne misli, čustvene blokade in drugi vplivi vodijo do motenega energijskega pretoka. To sprva povzroči energijske motnje v avri in čakrah, nato pa se bolezen razvije na fizičnem telesu. Zaradi blokiranega energijskega pretoka se pojavijo bolezni ne le v fizičnem telesu ampak lahko blokirane energije povzročijo tudi psihične bolezni.
Pranic Healing je po več letnih študijah in raziskavah s pomočjo jasnovidcev in zdravnikov razvil Filipinski mojster Choa Kok Sui. Zasnovana in preverjena metoda temelji na eteričnem delu telesa - avri in čakrah, kjer jih zdravilec čisti in napaja s svežo energijo oz prano.

Pranic Healing ni nadomestilo tradicionalne zahodne medicine temveč kot njeno dopolnilo.

Zdravljenje medsebojnih odnosov s pomočjo energije in meditacije

Veliko duhovnih učiteljev nas uči, da skozi medsebojne odnose najhitreje rastemo in se duhovno razijamo. V tem večeru …

Samozdravljenje s pomočjo energij in meditacijo

Bolečina, razočaranje, stiska, žalost in podobne težave so neizogiben del našega življenja. Ko se premikamo naprej …

Tečaj – Doseganje enosti z višjo dušo

Ste že kdaj razmišljali o Bogu, življenju in obstoju? Tedaj so se vam verjetno pojavila vprašanja kot so: “Kdo sem …