Ašram Arhatske joge

V Indiji je zgrajen tudi ‘Arhatic Yoga Ashram’ oziroma ašram arhatske joge. Beseda ‘ashram’ pomeni dom ali hram. Sanje in vizije mojstra Choaje Kok Suija so namreč vključevale tudi izgradnjo prijetnega duhovnega doma za učence arhatske joge. Nahaja se v bližini jezera Mulshi, nedaleč stran od mesta Pune, na slikoviti lokaciji s čudovitim razgledom. Obkrožen je z veličastnimi naravnimi oblikami dolin in hribovitega območja naravnih kristalov. Združuje udobje doma in blagodejno duhovno atmosfero, kjer se lahko arhatskih jogiji učijo, prečiščujejo in duhovno rastejo. Mojster Choa Kok Sui je lokacijo centra izbral na osnovi izjemnih energijskih lastnosti, ki zagotavljajo optimalne pogoje za duhovni razvoj. Sama zgradba pa je zasnovana po načelih feng šuja. 

Več o duhovnem domu arhatske joge v Indiji, si lahko prebrete na spletni strani:

https://gmcksashram.worldpranichealing.com 

Duhovna cona vsebuje avditorij in dve dvorani za meditacijo, ki sta zasnovani po feng shui načelih narejene za povečan energijski pretok, ki združuje piramide, zlato in kristale. Prva dvorana je namenjena za predavanja, diskusije, duhovne tečaje in programe usposabljanja. Druga dvorana je zaprta in je namenjena učencem 3. in višje stopnje Arhatske joge.

Udobni bivalniki in apartmaji vključujejo prostorno sobo z verando, kuhinjo in kopalnico s prostorom lastnega travnika ali vrta, ki zagotavljajo privatnost in udobje.

Glavne aktivnosti in dejavnosti, ki jih izvaja ašram:

  • oskrbovanje s hrano za ljudi v okoliških plemenih in bližnjih vasicah,
  • izobraževanja za nepismene ljudi,
  • brezplačni zdravstveni tabor za bolne,
  • samostojne veščine in projekte poklicnega usposabljanja,
  • oblačila in osnovne potrebščine za okoliška plemena,
  • humanitarno in finančno pomoč.