Zakaj je Pranic Healing dober za skeptike?
Razlaga Dr. Kitajske medicine, akopunkture, Reiki mojster in inštruktor Pranic Healing tečajev Jason Calva:

Razlika Reiki in Pranic Healing?
Razlaga Dr. Kitajske medicine, akopunkture, Reiki mojster in inštruktor Pranic Healing tečajev Jason Calva:

   

Ali je Pranic Healing dober zame če že prakticiram Reiki?
Razlaga Dr. Kitajske medicine, akopunkture, Reiki mojster in inštruktor Pranic Healing tečajev Jason Calva:

Razlaga Dr. Kitajske medicine, akopunkture, Reiki mojster in inštruktor Pranic Healing tečajev Jason Calva:

1. Kaj je empat? Kako čakre delujejo pri empatih? Kako si lahko empati pomagajo z znanjem PH tehnik?
2. Kako meditacija dveh src pomaga empatom?
3. Kakšna je razlika je med empatom in okultistom? Kako delujejo čakre teh dveh osebnostih pri PH. itd…

      

Fizično telo je v bistvu sestavljeno iz dveh delov: iz vidnega fizičnega telesa in iz nevidnega fizičnega telesa, ki ga imenujemo tudi energetsko telo, eterično telo, bioplazmatično telo ali avra. Ti dve telesi sta v bistvu med seboj tesno povezani; to pomeni: kar vpliva na eno, vpliva na drugega. Zato ima zdravljenje energijskega telesa in čaker tudi znaten vpliv na fizično telo.

Pranic Healing vključuje skeniranje človeške avre za odkrivanje neravnovesij energije, poznane kot preobremenjenost in izčrpanost. Za tem se uporablja čistilne tehnike za odpravo negativnih in izrabljenih energij in energijske tehnike za izboljšanje pretoka energije in krepitev aure in čaker. Ko je aura uravnotežena, čista in močna, se zdravje telesa izboljša.

V kolikor sledite protokolom, ki so opisani v knjigah, ne boste imeli stranskih učinkov. Protokoli so osnovani in razviti na ogromnem številu raziskav in poizkusov, z namenom preveriti Pranic Healing za različne bolezni in stopnjo njihovega izboljšanja.

Obstajajo 4 napredne meditacije, ki jih poučujejo v različnih tečajih. Ena od najpreprostejših in najbolj učinkovitih meditacija Twin Hearts, ki ima poleg tega, da vodi zdravnika k miru in razsvetlitvi, zdravilne in čistilne učinke tako na avro kot tudi čakre.

Pranic Healing pripada obsežnemu svežnju dopolnilnih zdravljenj, ki vključujejo tudi zdravljenje psiholoških bolezni. Pranic psihoterapija je uporaba Pranic zdravljenja, ki se ukvarja s čustvenimi in psihološkimi bolezni. Pranic Healing se je pokazal kot učinkovito pri obravnavi psiholoških bolezni, kot so otroške travme, fobije, stres, tesnoba, žalost, razdražljivost, histerije, nasilje in depresije.

Pranic Healing je most do duhovnosti s ščitenjem avre pred negativnimi in zdravju škodljivimi misli in čustvi. Pranic Healing je v bistvu priprava za višje duhovne delavnice, vključno z doseganjem enosti z visoko dušo in Arhatic joga delavnico. Arhatic Joga zagotavlja pot do svetništva. Gre za napredno čiščenje, meditacije in dihalne vaje, ki pospešujejo razvoj duše.

Pranic Healing se lahko naučite s prijavo na tečajih. V mednarodnih internetnih straneh lahko najdete podatke o vaši Pranic Healing ustanovi ali centru v vaši bližini in stopite v stik z njimi.

Pranic Healing je univerzalni sistem zdravljenja, ki se izvaja že v več kot 120 državah po vsem svetu, vključno z ZDA, Kanado, Veliko Britanijo, Avstralijo, Nemčijo, Švico, Južno Afriko, Omanom, Bližnjim vzhodom, Indijo, Singapurom, Malezijo in Filipini.

Da. Z nekaterimi varnostnimi ukrepi lahko Pranic Healing uporabljate tudi za dojenčke in majhne otroke.

Ne. Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega znanja. Udeleženci bodo vadili tehnike drug na drugem pod vodstvom učitelja, da se zagotovi pravilno premikanje rok in pravilni postopki. To je najbolje narediti v dejanski delavnici.

V Pranic Healing je energijska higiena zelo pomembna in je posebna pozornost namenjena terapevtu. Z uporabo pravilnih in enostavnih tehnik se prepreči kakršnakoli škoda terapevtu. Energijske tehnike so ustvarjene tako, da zdravilec ne usmerja svoje energije, temveč univerzalne energije iz okolja na pacienta. Sledi pristopu »vodne črpalke« tako, da iz zraka sprejema prano in jo projicira na bolnika.

Da. Pranic Healing v bistvu deluje na energetskem telesu in je namenjen uravnoteženju energijskih procesov v telesu, medtem ko se tradicionalna medicina ukvarja z zdravljenjem fizičnega telesa. Zato Pranic Healing ne samo, da ne moti, ampak tudi najbolje dopolnjuje medicinsko zdravljenje. V Pranic Healing verjamemo v celostni pristop k zdravljenju. To pomeni, da Pranic Healing ne namerava zamenjati klasičnega zdravljenja ampak ga dopolnjuje. Torej, če je bolezen huda ali simptomi ostajajo, vas pozivamo, da se posvetujete z zdravnikom in uglednim zdravilcem Pranic Healing-a.

Prana je vitalna energija ali življenjska sila, ki omogoča telesu zdravje in življenje. Na Kitajskem jo imenujejo Chi, na Japonskem Ki in v Sanskitu Prana. Obstajajo trije glavni izvori Prane: zrak, sonce in zemlja.

V energijskem telesu obstajajo energijske poti, znane kot meridiani, in energijski centri, znani kot čakre. Čakre so kot elektrarne, ki zagotavljajo energijo za pravilno delovanje telesa. Vsaka čakra je odgovorna za nadzor in poživitev nekaterih delov in organov fizičnega telesa. Če pride do nepravilnega delovanja čaker, bodo to škodljivo vplivalo na pravilno delovanje vitalnih notranjih organov. Čakre imajo poleg telesne funkcije tudi psihično funkcijo, saj določajo značaj osebe.

Pranic Healing ne pripada nobeni veroizpovedi ali sekti. Je eklektičen (spaja različne sisteme, poglede in ugotovitve) in vodi izvajalca do resnice. Pranic Healing je osnovan izključno na temelju znanosti energije in uporablja zakone narave in univerzalno resnico. Danes vadijo in izvajajo Pranic Healing ljudje iz več kot 120 držav, z različnimi verami in iz različnih okolij.

Pranic Healing je zelo učinkovit pri zdravljenju telesnih težav. Na podlagi pričevanj so se izboljšave pokazale na velikem številu fizičnih težav z uporabo Pranic Healing (migrena, sladkorna bolezen, prehlad, kašelj, glavobol, vročina, vnetje sinusov, astma, bolečine v hrbtu, visok krvni pritisk, osteoporoza in artritis).

Pranic Healing tečaji se začnejo s temeljnim znanjem, ki služi kot podlaga za znanstveno dopolnilno terapijo. Nato sledi nadaljevalno Pranic zdravljenje, ki vključuje uporabo barvnih Pran pri zdravljenju različnih bolezni. Stopnja okrevanja se močno poveča s pomočjo barvnih Pran. Pranic Psihoterapija je tretja raven, ki uvaja učinkovite tehnike v zdravljenju psihičnih bolezni in vedenjskih težav. Pranic Crystal Healing uči načela in uporabo kristalov in dragih kamnov med zdravljenjem.

Meditacija dveh src je 21 minutna vodena meditacija za doseganje miru in razsvetlitve. To je tudi način za služenje svetu s povečanjem harmonije in miru skozi blagoslov zemlje z ljubečo prijaznostjo. V tej meditaciji se aktivira srčno in krovno čakro, kar omogoči vstop ogromno božanske energije v telo. Psihoterapevt nadalje postane kanal miru, ljubezni, reda in svetlobe, z blagoslovom zemlje in vseh čutnih bitij. Učinek poleg miru in harmonije v svetu je tudi notranji mir, sreča, boljši spomin, jasnost uma, ponovno napolnjeno telo, boljše zdravje in intuicija za terapevta.

Vsakdo nad 16 let, ki zna brati in pisati, se lahko nauči Pranic Healing. Ljudje iz vseh družbenih slojev po vsem svetu so se naučili in imajo koristi od Pranic Healing.

Da. Osnovni Pranic Healing tečaj je zasnovan tako, da lahko vsakdo po njej izvaja zdravljenje.

Obstaja veliko zdravnikov po vsem svetu, ki dopolnjujejo Pranic Healing s svojim poklicem. Pranic Healing ima tudi oddelke v številnih bolnišnicah po vsem svetu, vključno s Northern California Neurosurgery in Kaiser Permanent hospitals v ZDA, Sinai Medical Center in center Brown’s Cancer Leukemia Support Centre v Avstraliji, kot tudi bolnišnice Apollo po vsej Indiji. Pravzaprav je trenutno veliko število zobozdravnikov, splošnih kirurgov, zdravnikov, specialistov in medicinskih sester, ki dejansko uporabljajo Pranic Healing v svojem poklicu.

Da. Tehnike in uporaba Pranic Healing so zasnovani na obsežnih znanstvenih raziskavah, poskusih in potrditvah. Obstajajo tudi mnoge druge raziskave, ki so bile opravljene na drugih področjih, vključno v medicini, masažni terapiji, kmetijstvu in arhitekturi z uporabo tehnik in principov Pranic Healing-a.

Da. Pranic Healing lahko izvajate na sebi, na drugih in celo na daljavo.

Pogostost in trajanje zdravljenja s Pranic Healing se razlikuje od primera do primera. V primeru preprostih in manjših bolezni je lahko izcelitev takojšnja, lahko pa zdravljenje traja nekaj minut, ur ali dni. Za kronične in hujše bolezni je zdravljenje postopno. Zato je treba zdravljenje v večini primerov izvajati tri dni v tednu več tednov ali mesecev.