Pogosta vprašanja

Kaj je Pranic Healing?

Izraz Pranic healing je sestavljen iz dveh besed: Prana, ki pomeni vitalno energijo in Healing, ki pomeni zdravljenje. Pranic healing je torej dopolnilna terapija brez dotikov in brez zdravil, ki uporablja vitalno energijo za zdravljenje širokega spektra psihičnih in fizičnih obremenitev. Pranic Healing je sistematično, znanstveno podprto zdravljenje, ki se močno razlikuje od drugih oblik zdravljenja.

Kaj je energijsko telo?

Fizično telo je v bistvu sestavljeno iz dveh delov: iz vidnega fizičnega telesa in iz nevidnega fizičnega telesa, ki ga imenujemo tudi energetsko telo, eterično telo, bioplazmatično telo ali avra. Ti dve telesi sta v bistvu med seboj tesno povezani; to pomeni: kar vpliva na eno, vpliva na drugega. Zato ima zdravljenje energijskega telesa in čaker tudi znaten vpliv na fizično telo.

Kako deluje Pranic Healing?

Pranic Healing vključuje skeniranje človeške avre za odkrivanje neravnovesij energije, poznane kot preobremenjenost in izčrpanost. Za tem se uporablja čistilne tehnike za odpravo negativnih in izrabljenih energij in energijske tehnike za izboljšanje pretoka energije in krepitev aure in čaker. Ko je aura uravnotežena, čista in močna, se zdravje telesa izboljša.

Ali ima Pranic Healing stranske učinke?

V kolikor sledite protokolom, ki so opisani v knjigah, ne boste imeli stranskih učinkov. Protokoli so osnovani in razviti na ogromnem številu raziskav in poizkusov, z namenom preveriti Pranic Healing za različne bolezni in stopnjo njihovega izboljšanja.

Ali je Pranic Healing učinkovit pri zdravljenju psihičnih težav?

Pranic Healing pripada obsežnemu svežnju dopolnilnih zdravljenj, ki vključujejo tudi zdravljenje psiholoških bolezni. Pranic psihoterapija je uporaba Pranic zdravljenja, ki se ukvarja s čustvenimi in psihološkimi bolezni. Pranic Healing se je pokazal kot učinkovito pri obravnavi psiholoških bolezni, kot so otroške travme, fobije, stres, tesnoba, žalost, razdražljivost, histerije, nasilje in depresije.

Ali je vključena tudi meditacija?

Obstajajo 4 napredne meditacije, ki jih poučujejo v različnih tečajih. Ena od najpreprostejših in najbolj učinkovitih meditacija Twin Hearts, ki ima poleg tega, da vodi zdravnika k miru in razsvetlitvi, zdravilne in čistilne učinke tako na avro kot tudi čakre.

Ali obstaja delavnica povezana z duhovnostjo?

Pranic Healing je most do duhovnosti s ščitenjem avre pred negativnimi in zdravju škodljivimi misli in čustvi. Pranic Healing je v bistvu priprava za višje duhovne delavnice, vključno z doseganjem enosti z visoko dušo in Arhatic joga delavnico. Arhatic Joga zagotavlja pot do svetništva. Gre za napredno čiščenje, meditacije in dihalne vaje, ki pospešujejo razvoj duše.

Kako se lahko naučim Pranic Healing?

Pranic Healing se lahko naučite s prijavo na tečajih. V mednarodnih internetnih straneh lahko najdete podatke o vaši Pranic Healing ustanovi ali centru v vaši bližini in stopite v stik z njimi.

Se Pranic Healing izvaja v drugih državah?

Pranic Healing je zdravljenje, ki se izvaja v več kot 120 državah po vsem svetu, vključno z ZDA, Kanado, Veliko Britanijo, Avstralijo, Nemčijo, Švico, Južno Afriko, Omanom, Bližnjim vzhodom, Indijo, Singapurom, Malezijo in Filipini.

Je mogoče Pranic Healing izvajati tudi pri otrocih?

Da. Z nekaterimi varnostnimi ukrepi lahko Pranic Healing uporabljate tudi za dojenčke in majhne otroke.

Ali obstajajo kakršne koli spletne delavnice?

Ne. Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega znanja. Udeleženci bodo vadili tehnike drug na drugem pod vodstvom učitelja, da se zagotovi pravilno premikanje rok in pravilni postopki. To je najbolje narediti v dejanski delavnici.

Ali zdravilec postane osiromašen ali prizadet po zdravljenju?

V Pranic Healing je energijska higiena zelo pomembna in je posebna pozornost namenjena zdravilcu. Z uporabo preprostega samozdravljenja in samo-spodbujevalnih tehnik in rezanja energijskih povezav, ki povezujejo pacienta z zdravilcem med zdravljenjem, se prepreči kakršnakoli škoda na zdravilcu. Energijske tehnike so ustvarjene tako, da zdravilec ne usmerja svoje energije na pacienta. V bistvu sledi pristopu »vodne črpalke« tako, da iz zraka sprejema prano in jo projicira na bolnika.

Se Pranic Healing lahko izvaja med tradicionalnim zdravljenjem?

Da. Pranic Healing v bistvu deluje na energetskem telesu in je namenjen uravnoteženju energijskih procesov v telesu, medtem ko se tradicionalna medicina ukvarja z zdravljenjem fizičnega telesa. Zato Pranic Healing ne samo, da ne moti, ampak tudi najbolje dopolnjuje medicinsko zdravljenje. V Pranic Healing verjamemo v celostni pristop k zdravljenju. To pomeni, da Pranic Healing ne namerava zamenjati klasičnega zdravljenja ampak ga dopolnjuje. Torej, če je bolezen huda ali simptomi ostajajo, vas pozivamo, da se posvetujete z zdravnikom in uglednim zdravilcem Pranic Healing-a.

Kaj je Prana?

Prana je vitalna energija ali življenjska sila, ki omogoča telesu zdravje in življenje. Na Kitajskem jo imenujejo Chi, na Japonskem Ki in v Sanskitu Prana. Obstajajo trije glavni izvori Prane: zrak, sonce in zemlja.

Kaj je čakra?

V energijskem telesu obstajajo energijske poti, znane kot meridiani, in energijski centri, znani kot čakre. Čakre so kot elektrarne, ki zagotavljajo energijo za pravilno delovanje telesa. Vsaka čakra je odgovorna za nadzor in poživitev nekaterih delov in organov fizičnega telesa. Če pride do nepravilnega delovanja čaker, bodo to škodljivo vplivalo na pravilno delovanje vitalnih notranjih organov. Čakre imajo poleg telesne funkcije tudi psihično funkcijo, saj določajo značaj osebe.

Je Pranic Healing povezan s kakšno vero ali sekto?

Pranic Healing ne pripada nobeni veroizpovedi ali sekti. Je eklektičen (spaja različne sisteme, poglede in ugotovitve) in vodi izvajalca do resnice. Pranic Healing je osnovan izključno na temelju znanosti energije in uporablja zakone narave in univerzalno resnico. Danes vadijo in izvajajo Pranic Healing ljudje iz več kot 120 držav, z različnimi verami in iz različnih okolij.

Katere fizične težave se lahko izboljšajo z uporabo Pranic Healing?

Pranic Healing je zelo učinkovit pri zdravljenju telesnih težav. Na podlagi pričevanj so se izboljšave pokazale na velikem številu fizičnih težav z uporabo Pranic Healing (migrena, sladkorna bolezen, prehlad, kašelj, glavobol, vročina, vnetje sinusov, astma, bolečine v hrbtu, visok krvni pritisk, osteoporoza in artritis).

Kakšni so zdravilni tečaji v Pranic Healing?

Zdravilni tečaji se začnejo s temeljnim Pranic Healing znanjem, ki služi kot podlaga za znanstveno dopolnilno terapijo. Nato sledi nadaljevalno Pranic zdravljenje, ki vključuje uporabo barvnih Pran pri zdravljenju različnih bolezni. Stopnja okrevanja se močno poveča s pomočjo barvnih Pran. Pranic Psihoterapija je tretja raven, ki uvaja učinkovite tehnike v zdravljenju psihičnih bolezni in vedenjskih težav. Pranic Crystal Healing uči načela in uporabo kristalov in dragih kamnov med zdravljenjem.

Kaj je meditacija Twin Hearts?

Meditacija Twin Hearts je 20 minutna vodena meditacija za doseganje miru in razsvetlitve. To je tudi način za služenje svetu s povečanjem harmonije in miru skozi blagoslov zemlje z ljubečo prijaznostjo. V tej meditaciji se aktivira srčno in krovno čakro, kar omogoči vstop ogromno božanske energije v telo. Psihoterapevt nadalje postane kanal miru, ljubezni, reda in svetlobe, z blagoslovom zemlje in vseh čutnih bitij. Učinek poleg miru in harmonije v svetu je tudi notranji mir, sreča, boljši spomin, jasnost uma, ponovno napolnjeno telo, boljše zdravje in intuicija za terapevta.

Kdo se lahko uči Pranic Healing?

Vsakdo nad 16 let, ki zna brati in pisati, se lahko nauči Pranic Healing. Ljudje iz vseh družbenih slojev po vsem svetu so se naučili in imajo koristi od Pranic Healing.

Ali lahko začnem zdraviti takoj po tem, ko se udeležim Osnovnega Pranic Healing tečaja?

Da. Osnovni Pranic Healing tečaj je zasnovan tako, da lahko vsakdo po njej izvaja zdravljenje.

Ali obstajajo zdravniki ali zdravstveni centri, ki izvajajo Pranic Healing?

Obstaja veliko zdravnikov po vsem svetu, ki dopolnjujejo Pranic Healing s svojim poklicem. Pranic Healing ima tudi oddelke v številnih bolnišnicah po vsem svetu, vključno s Northern California Neurosurgery in Kaiser Permanent hospitals v ZDA, Sinai Medical Center in center Brown’s Cancer Leukemia Support Centre v Avstraliji, kot tudi bolnišnice Apollo po vsej Indiji. Pravzaprav je trenutno veliko število zobozdravnikov, splošnih kirurgov, zdravnikov, specialistov in medicinskih sester, ki dejansko uporabljajo Pranic Healing v svojem poklicu.

 Ali obstajajo kakšne raziskave in študije v zvezi s Pranic Healing?

Da. Tehnike in uporaba Pranic Healing so zasnovani na obsežnih znanstvenih raziskavah, poskusih in potrditvah. Obstajajo tudi mnoge druge raziskave, ki so bile opravljene na drugih področjih, vključno v medicini, masažni terapiji, kmetijstvu in arhitekturi z uporabo tehnik in principov Pranic Healing-a.

Ali lahko izvajam Pranic Healing na sebi?

Da. Pranic Healing lahko izvajate na sebi, na drugih ali celo na daljavo.

Kako dolgo naj se izvaja terapija Pranic Healing?

Pogostost in trajanje zdravljenja s Pranic Healing se razlikuje od primera do primera. V primeru preprostih in manjših bolezni je lahko izcelitev takojšnja, lahko pa zdravljenje traja nekaj minut, ur ali dni. Za kronične in hujše bolezni je zdravljenje postopno. Zato je treba zdravljenje v večini primerov izvajati tri dni v tednu več tednov ali mesecev.

Zdravljenje medsebojnih odnosov s pomočjo energije in meditacije

Veliko duhovnih učiteljev nas uči, da skozi medsebojne odnose najhitreje rastemo in se duhovno razijamo. V tem večeru …

Samozdravljenje s pomočjo energij in meditacijo

Bolečina, razočaranje, stiska, žalost in podobne težave so neizogiben del našega življenja. Ko se premikamo naprej …

Tečaj – Doseganje enosti z višjo dušo

Ste že kdaj razmišljali o Bogu, življenju in obstoju? Tedaj so se vam verjetno pojavila vprašanja kot so: “Kdo sem …