Arhatska joga

Arhatska joga je varen sistem za duhovno ter osebno rast in razvoj. Je napredna duhovna tehnologija, ki spodbuja razvoj duše. Zajema bistvo različnih vrst joge in združuje najučinkovitejše energijske vaje, dihalne tehnike, meditacije ter napredne tehnike mentalne higiene.

Prilagojena je vsem ljudem, ne glede na življenjski slog, ozadje ali veroizpoved. Zasnovana je specifično za človeštvo v sodobnem svetu, saj se za njeno izvajanje ni potrebno odmakniti od družbe ali družine, oditi v ašram ali v gore in se popolnoma osamiti ter odpovedati karieri. Navodila in cilji arhatske joge so natančno začrtani. Tako je vsakomur zagotovljena tudi jasna duhovna pot notranje preobrazbe. 

Prvi korak arhatske joge je čiščenje fizičnega, eteričnega, astralnega in umskega telesa. Z natančno določenim zaporedjem naprednih vaj se čakre varno in hitro čistijo ter aktivirajo. Prebudi se tudi kundalini energija. 

Rezultati rednega izvajanja tehnik prve stopnje arhatske joge so torej: svetlejša avra, večje in močnejše čakre, odlična intuicija, aktivirana kundalini energija, povečanje notranje moči, jasnejše misli, notranji mir, visoka produktivnost, popolna prisotnost v sedanjem trenutku, osredotočenost in še veliko več. 

Arhatska joga je razdeljena v več stopenj, po katerih lahko učenec napreduje pod vodstvom svetovnih mojstrov sistema Pranic Healing. Na vsaki stopnji so predstavljene specifične meditacije in druge duhovne tehnike. 

Osnovni cilj arhatske joge kot sistema je omogočiti dostop do notranjih naukov, ki so bili skriti več tisočletij in so jih uporabljali samo napredni, visoko razviti jogiji. 

Glavni cilj sistema Pranic Healing in arhatske joge je razvoj posameznikove inteligence, sočutja, dobrote in notranje moči. Arhatska joga je sinteza različnih vrst joge, kot so hatha joga, pranajama, bhakti joga, raja joga in ostale. Združuje njihova temeljna načela in tako tvori sistem, ki pospeši posameznikov duhovni razvoj. Ljudem, ki iščejo podoporo in vodstvo na svoji poti duhovnega razvoja, arhatska joga nudi jasno in varno strukturo. Pri arhatski jogi se poleg vaj za prečiščevanje energijskega telesa izvajajo specifične meditacije, koraki za izgradnjo značaja in druge tehnike, ki posameznika postopno vodijo k doseganju enosti z višjo dušo.