Mojster Choa Kok Sui

Mojster Choa Kok Sui (15. 08. 1952 – 19. 03. 2007) je živel na Filipinih, njegovi predniki pa so bili kitajskega rodu. Bil je zelo uspešen poslovnež, po izobrazbi kemijski inženir, ter ustanovitelj Inštituta za notranje študije (Institute for Inner Studies INC©).

Več kot 40 let je mojster Choa Kok Sui skupaj z visoko izobraženimi in usposobljenimi zdravniki, jogiji, terapevti in jasnovidci raziskoval obsežno področje znanosti in umetnosti energijskega zdravljenja. Po dolgotrajnih raziskavah je svoje ugotovitve ter nauke predstavil javnosti v sistematičnih, poglobljenih tečajih, ki so danes v osnovi razdeljeni na dva sklopa: zdravljenje z energijo in osebni duhovni razvoj. Tako je razvil moderni sistem Pranic Healing in arhatsko jogo. Vsa znanja je združil tudi v večjem številu knjig, ki so trenutno prevedene v več kot 30 svetovnih jezikov. Nekatere izmed njih so predstavljene v nadaljevanju te brošure.

Nato je 20 let potoval po svetu in svoje učence učil zdravljenja z življenjsko energijo (prano). Z ljubeznijo in modrostjo jih je vodil tudi na njihovi osebni duhovni poti. Neutrudno je podpiral mednarodne Pranic Healing organizacije, poleg tega pa je ustanovil več dobrodelnih ustanov s poudarkom na izobraževanju, enakopravnosti vseh ljudi in zagotavljanja prehrane otrokom. 

Mojster Choa pa ni bil zgolj raziskovalec in mojster v uporabi energij. Predvsem je poznan kot izjemen duhovni učitelj. Dragoceni nauki, blagoslovi in čudežna ozdravljenja so se dotaknili milijonov ljudi, ki še danes pričajo, da je bila njegova prisotnost božanska in vseprevzemajoča. Njegovo življenje je bilo tako zaznamovano z globoko predanostjo ter močno željo, da bi človeštvu olajšal trpljenje in mu pomagal na poti do korenitih kolektivnih sprememb. 

Prva knjiga mojstra Choaje Kok Suija z naslovom Čudeži praničnega zdravljenja (Miracles Through Pranic Healing) je bila izdana leta 1987 in je trenutno prevedena v več kot 30 jezikov.

Delo mojstra Choaje Kok Suija sedaj nadaljuje Inštitut za notranje študije (Institute for Inner Studies INC©), mednarodne Pranic Healing organizacije ter napredni mojstri, šolani pod njegovim okriljem. 

Človeštvo je obdaril z dragocenim znanjem in učinkovitimi tehnikami, ki bodo svet postopno popeljale v globlje zavedanje, zadovoljstvo, veselje, mir in dobro zdravje. Kolektivno bomo začeli živeti z razumevanjem in občutenjem, da smo vsi eno.