odpuščanje

Meditacija za odpuščanje

Najvišja in najlepša oblika ljubezni je odpuščanje. Odpuščanje v telesu sproža energije ljubezni, miru in sreče. Zato ima odpuščanje terapevtske učinke.

Ko odpustite, ozdravite in sprostite lastno jezo, sovraštvo, zamero, bolečino in žalost. S tem dovolite, da vas vodi ljubezen. Mojster Choa Kok Sui, je kot mojster in višji duhovni učitelj za svoje učence razvil meditacijo za odpuščanje na višjo duhovno raven. Ključ te tehnike je, da jo ponavljate znova in znova.

Ko oseba goji veliko jeze in zamere, se v energijskem telesu nakopiči veliko energij, ki nas ohromijo. Ko oseba odpušča, vzorci zgubljajo energijski naboj in ustvarijo se novi pozitivni vzorci. Ko znova in znova ponavlja to tehniko, se ustvarjajo novi vzorci in tako jeza in bolečina popustita. S tem pa najde vedno več sočutja do drugih. To je tudi naš cilj!

Dajemo, da prejemamo. Če naredite napako, želite da vam je odpuščeno. Če drugi naredijo napako, si prav tako želijo, da jim je odpuščeno. Z odpuščanjem sproščate stare in ustvarjate nove karmične vzorce.

Mojster Choa Kok Sui je vedno poudarjal: “Odpuščanje je ključ do notranjega zdravja, veselja, sreče in notranjega bogastva. Odpuščanje je doseganje trajnega notranjega miru.”

Ko redno odpuščate, avra postaja svetlejša in čistejša, um pa jasnejši in ostrejši.

Notranje in zunanje odpuščanje

V praksi poznamo dve vrsti odpuščanja. Notranje in zunanje.

Kot zunanje odpuščanje si lahko za primer predstavljate rojstvo otroka. Ko otrok še ni samostojen in se na vsake 2 do 3 uri pokaka, ga očistimo in sproti odpustimo. V tem primeru lahko vedno znova razvijamo odpuščanje, saj so to majhne napake za katere nam ni potrebno odpuščati skozi dejanja.

Med otrokovim odraščanjem, ga učimo in naučimo, da postane samostojen, da gre lahko na stranišče sam. Dokler ne dozori, mu težko dopovemo, da mora na stranišče sam. Do tedaj se lahko le nasmehnemo, ga očistimo in mu zamenjamo pleničko. Kljub temu, da je od časa do časa navzven naporno, ga še vedno ljubimo, negujemo in z ljubeznijo skrbimo zanj.

Notranje odpuščanje je nekaj podobnega, le da zahteva veliko več ljubezni in sočutja. Redno odpuščanje in blagoslavljanje oseb, ki so vas prizadele, vas osvobaja in omogoča, da se duša ne zapleta v karmični cikel – ta pot odpuščanja je težja in zelo boleča.

Poznamo 8 ravni odpuščanja:

 1. raven– ko odpustite šele po smrti se duša zaplete v karmični cikel in se v naslednji inkarnaciji lahko karmična lekcija ponovi.
 2. ravenje, da odpustite osebi pred smrtjo na smrtni postelji.
 3. ravenje, da odpustite po 10-20 letih.
 4. ravenje, da odpustite v nekaj letih.
 5. ravenje, da ji odpustite v nekaj tednih.
 6. ravenje, da jim odpustite v nekaj dneh.
 7. ravenje da jim odpustite v nekaj minutah. To je tudi cilj! Ne zadržujte stvari! Pustite da odidejo!!!!
  To je višja stopnja odpuščanja.
  Na 8. ravni je vse že odpuščeno. Ko boste ugotovili, da ste uničili vsa energijska semena, ki so prizdejala škodo in bolečino – in ne bo ničesar več za odpustiti, bo druga oseba lahko živela brezpogojno naprej svoje življenje.

Z rednim odpuščanjem boste postali bolj sočutni do drugih, saj boste vedeli, da boste z naslednjimi slabimi dejanji znova zgradili slabo karmo in karmične vozle. Zato je brezpogojno odpuščanje pot do svobode.

Meditacije odpuščanja se izvajajo na Pranic Healing delavnicah.
V kolikor se želite udeležiti nas spremljajte na koledarju dogodkov.

Meditacija za odpuščanje

Pred seboj si predstavljate osebo, ki ji želite odpustiti in v mislih ponavljate:

Jaz duša, pozdravljam božanskost v tebi.
Jaz duša, prepoznavam duhovnost v tebi.

Oba sva otroka vsemogočnega bitja. Oba se razvijava.
Razvoj pa zahteva čas, procese in napake.

Za vse napake, ki si jih naredila,
Za vse rane, ki si jih povzročila, ti odpuščam.

Za vso trpljenje in vso bolečino
ti odpuščam na vseh ravneh in te spuščam.

Sproščam vso svojo jezo,
sovraštvo ter zamero do tebe;

Spuščam vse svoje trpljenje,
bolečino in žalost – na vseh ravneh.

V zameno prosim za tvoje odpuščanje,
Prosim, odpusti mi. Res mi je žal!

Globoko vdihnete – zadrži – in izdihnete vso bolečino

To ponovite 3-7x

Nato dvignete roki v položaj blagoslova z dlanmi obrnjenimi proti tej osebi.
Blagoslovite jo z mirom, ljubeznijo, sočutjem in hvaležnostjo.

Ter potihoma skandirate mantro Om Shanti
in si predstavljajte osebo, kako se obrača in odhaja v sijočo svetlobo.

Deli s prijatelji: