odpuščanje

Meditacija za odpuščanje

Najvišja in najlepša oblika ljubezni je odpuščanje. Odpuščanje in spuščanje povezav omogoča odstraniti nepotrebno breme in v telesu sproži energije ljubezni, miru in sreče. Zato ima odpuščanje in spuščanje zelo močne terapevtske učinke.

Ko odpustite, zdravite dušo in sprostite lastno jezo, sovraštvo, zamero, bolečino in žalost. S tem pa dovolite, da vas vodi ljubezen. Mojster Choa Kok Sui je razvil meditacijo za odpuščanje na višjo duhovno raven. Ključ te tehnike je, da jo ponavljate znova in znova.

Ko oseba goji veliko jeze in zamere, se v energijskem telesu kopiči veliko umazane energije, ki nas hromijo in dušijo. Ko oseba odpušča, vzorci zgubljajo energijski naboj in ustvarijo se novi pozitivni vzorci. Ko znova in znova ponavljate to tehniko, se negativni vzorci kot lupina čebule odstranja iz vašega sistema. S tem pa najdete vedno več sočutja do drugih. To je tudi naš cilj!

Odpuščanje in spuščanje vam omogoča, da rešujete stare in razvijate nove karmične vzorce. Ko naredite napako je po navadi vaša želja da vam je odpuščeno. Prav tako je pri drugih, ko naredijo napako njihova želja, da jim je odpuščeno.

Mojster Choa Kok Sui je vedno poudarjal:
Odpuščanje je ključ do notranjega zdravja, veselja, sreče in notranjega bogastva. Odpuščanje je doseganje trajnega notranjega miru.
“Z rednim odpuščanjem, avra postaja svetlejša in čistejša, um pa jasnejši in ostrejši.”

Notranje in zunanje odpuščanje

V praksi poznamo dve vrsti odpuščanja. Notranje in zunanje.

Kot zunanje odpuščanje si lahko za primer predstavljate razvoj otroka. Ko otrok še ni samostojen in se na vsake 2 do 3 uri pokaka, ga preprosto očistimo in sproti odpustimo. V tem primeru lahko vedno znova razvijamo odpuščanje, saj so to majhne napake za katere nam ni potrebno odpuščati skozi dejanja.

Med otrokovim odraščanjem, ga učimo in naučimo samostojnega življenja – v tem primeru, da gre lahko na stranišče sam. Dokler ne dozori, mu težko dopovemo, da mora na stranišče sam. Do tedaj se lahko le nasmehnemo, ga očistimo in mu zamenjamo pleničko. Kljub temu, da je od časa do časa navzven naporno, ga še vedno ljubimo, negujemo in z ljubeznijo skrbimo zanj.

Notranje odpuščanje je nekaj podobnega, le da zahteva veliko več ljubezni in sočutja. Redno odpuščanje in blagoslavljanje oseb, ki so vas prizadele, vas osvobaja in omogoča, da se duša ne zapleta v karmični cikel. Ko pride do karmičnega zapleta je pot odpuščanja težja in pogosto zelo boleča.

Poznamo 8 ravni odpuščanja:

 1. raven je, ko odpustite šele po smrti se duša zaplete v karmični cikel in se v naslednji inkarnaciji lahko karmična lekcija ponovi.
 2. raven je, da odpustite osebi pred smrtjo na smrtni postelji.
 3. raven je, da odpustite po 10-20-30 letih.
 4. raven je, da odpustite v nekaj letih.
 5. raven je, da ji odpustite v nekaj tednih.
 6. raven je, da jim odpustite v nekaj dneh.
 7. raven je da jim odpustite v nekaj minutah. To je tudi cilj! Ne zadržujte stvari! Pustite da odidejo!!!!
  To je višja stopnja odpuščanja.
  Na 8. ravni je vse že odpuščeno. Ko boste ugotovili, da ste uničili vsa energijska semena, ki so prizdejala škodo in bolečino – in ne bo ničesar več za odpustiti, bo druga oseba lahko živela brezpogojno naprej svoje življenje.

Z rednim odpuščanjem boste postali bolj sočutni do drugih, saj boste vedeli, da boste z naslednjimi slabimi dejanji znova zgradili slabo karmo in karmične vozle. Zato je brezpogojno odpuščanje pot do svobode.

Koledar naših aktivosti

april 2020

pon tor sre čet pet sob ned
1
 • Joga za hrbtenico
2
3
 • Joga za vse
4
5
6
 • Detox joga
7
8
 • Joga za hrbtenico
9
10
 • Joga za vse
11
12
13
 • Detox joga
14
15
 • Joga za hrbtenico
16
17
 • Joga za vse
18
 • Osnovni Pranic Healing tečaj (1. stopnja)
19
 • Osnovni Pranic Healing tečaj (1. stopnja)
20
 • Detox joga
21
22
 • Joga za hrbtenico
23
24
 • Joga za vse
25
26
27
 • Detox joga
28
29
 • Joga za hrbtenico
30