Meditacija za odpuščanje

Najvišja in najlepša oblika ljubezni je odpuščanje. Odpuščanje v telesu sproža energije ljubezni, miru in sreče. Zato ima odpuščanje teraevtske učinke.

Ko odpustite, ozdravite in sprostite lastno jezo, sovraštvo, zamero, bolečino in žalost. S tem dovolite, da vas vodi ljubezen. Mojster Choa Kok Sui, je kot mojster in višji duhovni učitelj za svoje učence razvil meditacijo za odpuščanje na višjo duhovno raven. Ključ te tehnike je da jo ponavljate znova in znova.

Ko oseba goji veliko jeze in zamer se v energijskem telesu nakopiči veliko hromilne neergijskih vzorcev. Ko oseba odpušča ti vzorci zgubljajo energijski naboj in ustvarijo se novi pozitivni vzorci. Ko znova in znova ponavlja to tehnio se ustvarjajo novi vzorci in tako jeza in bolečina popustita. S tem pa najde notranji mir in občuti vedno več sotčutja do drugih. To je tudi naš cilj!

Dajemo da prejemamo. Če naredite napako, želite da vam je odpuščeno. Če druig naredijo napako oni prav tako željo da jim je odpuščeno. Z odpuščanjem sproščate stare in ustvarjate nove karmične vzorce.

Mojster Choa Kok Sui je vedno poudarja: “Odpuščanje je ključ do notranjega zdravja, veselja, sreče in notranjega bogastva. Odpuščanje je doseganje trajnega notranjega miru.”

Ko redno odpuščate, avra postaja svetlejša in čistejša, um pa jasnejši in ostrejši.

Notranje in zunanje odpuščanje

V praksi poznamo dve versti odpuščanja. Notranje in zunanje.

Kot zunanje odpuščanje si lahko za primer predstavljate rojstvo otroka. Ko otrok še ni samostojen in se na vsake 2 do 3 uri pokaka ga očistimo in sproti odpustimo. V tem primeru lahko vedno znova razvijamo odpuščanje, saj so to majhne napake za katere nam ni potrebno odpuščati skozi dejanja.

Med otrokovim odraščanjem, ga učimo in naučimo, da postane samostojen, da gre lahko na stranišče sam. Dokler ne dozori mu težko dopovemo, da mora na stranišče sam. Do tedaj se lahko le nasmehnemo, ga očistimo in mu zamenjamo pleničko. Kljub temu da je od časa do časa navzven naporno, ga še vedno ljubimo, negujemo in z ljubeznijo skrbimo zanj.

Notranje odpuščanje je nekaj podobnega, le da zahteva veliko več ljubezni in sočutja. Redno odpuščanje in blaoglavljanje oseb, ki so vas prizadele vas osvobaja in omogoča, da se duša ne zapleta v karmični cikelj – ta pot odpuščanja je težja in zelo boleča.

Poznamo 8 ravni odpuščanja:

 1. stopnja – ko odpustite šele po smrti se duša zaplete v karmični cikel in se v naslednji inkarnaciji lahko karmična lekcija ponovi.
 2. stopnja je da odpustite osebi pred smrtjo na smrtni postelji.
 3. stopnja je da odpustite po 10-20 letih.
 4. stopnja je da odpustite v nekaj letih.
 5. stopnja je da ji odpustite v nekaj tednih.
 6. stopnja je da jim odpustite v nekaj dneh.
 7. stopnja je da jim odpustite v nekaj minutah. To je tudi cilj! Ne zadržujte stvari! Pustite da odidejo!!!!
  To je višja stopnja odpuščanja.
  Na 8. Stopnji je vse že odpuščeno. Ko boste ugotovili, da ste uničili vsa energijska semena, ki so prizdejala škodo in bolečino – in ne bo ničesar več za odpustiti bo druga oseba lahko živela brezpogojn naprej svoje življenje.

Z rednim odpuščanjem boste postali bolj sočutni do drugih, saj boste vedeli, da boste z naslednjimi slabimi dejanji znova zgradili slabo karmo in karmične vozle. Zato je brezpogojno odpuščanje, pot do svobode.

Meditacija za odpuščanje:

Pred seboj si prikličete osebo, ki ji želite odpustiti in v mislih ponavljajte:

Jaz duša, pozdravljam božanskost v tebi.

Jaz duša,  prepoznavam duhovnost v tebi.

Oba sva otroka vsemogočnega bitja.

Oba se razvijava.

Razvoj pa zahteva čas, procese in napake.

Za vse napake, ki si jih naredila,

Za vse rane, ki si jih povzročila, ti odpuščam.

Za vse trpljenje in vso bolečino ti odpuščam na vseh ravneh in te spuščam.

Sproščam vso svojo jezo, sovraštvo in zamero do tebe.

Spuščam vse svoje trpljenje, bolečino in žalost – na vseh ravneh.

V zameno prosim za tvoje odpuščanje,

Prosim, odpusti mi. Res mi je žal!

Globoko vdihnete, zadrži in izdihnete vso bolečino

To ponovite 3-7x

Nato dvignete roki pred seboj v položaj blagoslova.

Predstavljajte si osebo pred seboj, jo blagoslovite z mirom, ljubeznijo in spoštovanjem.

Nato poslušate ali ponavljate mantro Om Shanti in si predstavljate,
kako se oseba obrne in v miru odide.

Deli s prijatelji: